De organisatie ‘Unmute Us!’ heeft een open brief geschreven aan het demissionair kabinet

De organisatie ‘Unmute Us!’ heeft een open brief geschreven aan het demissionair kabinet

De organisatie ‘Unmute Us!’ heeft een open brief geschreven aan het demissionair kabinet. De organisatie wil voor het weekend een reactie ontvangen van de regering. Zo niet, dan wil het collectief grotere acties opzetten.

Het afgelopen weekend liepen er in Nederland 70.000 mensen mee met protestmarsen, verspreid over zes steden. Omdat een reactie is uitgebleven op het initiatief, schreef de organisatie een open brief aan demissionair premier Rutte, minister De Jonge en minister Grapperhaus. “Wij zijn niet de straat op gegaan om medelijden te wekken. Wij stonden er evenmin om een feestje te vieren of om met het vingertje te wijzen naar andere organisaties als de Formule 1 of de KNVB. Het is voor ons namelijk vanzelfsprekend dat sportwedstrijden weer gehouden kunnen worden, nu de bezetting van IC-bedden laag blijft en nu onderzoek heeft uitgewezen dat het aantal extra besmettingen naderhand verwaarloosbaar is”, schrijft Unmute Us!.

Volgens de organisatie demonstreerden zij omdat zij het kabinetsbeleid willekeurig, onbegrijpelijk en onrechtvaardig is. “Omdat we na anderhalf jaar solidariteit te hebben getoond met de maatschappij ook solidariteit en transparantie terugverwachten. Uw schrikreactie na de besmettingspiek van juli was nog enigszins verklaarbaar, maar inmiddels is de logica achter uw beslissingen volledig zoek. Daarom vragen wij u dringend antwoord te geven op onze vragen.”

In de brief staan acht vragen aan het demissionaire kabinet, onder andere over de ic-capaciteit als de Fieldlab-rapporten. Maar ook vragen met betrekking tot cultureel erfgoed en coronasteun.

Deze volledige brief is hier te lezen;

https://unmute-us.mailchimpsites.com/

Post a Comment